Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 21. februar 2024

Til stede:
Janne Oppvang (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM)
Wenche Brun (AM)
Ellen Aasprang Jordal (USIT)
Margrete Figenschou Simonsen (KHM)
Espen Uleberg (KHM)
Hedda Roska (KHM)


Introduksjon
Møtet startet med informasjon/sammendrag fra heldagsmøtene uken før som tok for seg hovedtemaene (1) Hendelser og (2) videre prioriteringsplan for UniMus-utviklingsarbeidet.

Nylige tilbakemeldinger
En tilbakemelding fra KHM er at det foreløpig tar lengre tid å jobbe i applikasjonen i forbindelse med flytteprosjektet og foto. Hendelser er et tema som prioriteres de neste ukene, og tilbakemeldingene ifb. Flytteprosjektet følges tett opp. Ellers kom det tilbakemelding om lagringsproblematikk en tidligere dag ved en katalogiseringsprosess, dette undersøkes nå av utviklerne. Det ble også etterspurt en bedre integrasjon med magasinmodulen. Det er nå tilgjengelig en løsning for testing i «Kultur-test» som videre flyttes over til produksjonsbasen etter godkjenning.

Møtegjennomføringer/korrigeringer
Brukergruppemøtene
På bakgrunn av at komplekse temaer har blitt løftet frem på de korte brukermøtene nylig, er det forslag om å skille mellom møter med større hovedtemaer og løpende mindre saker. Man kan her eksempelvis ta et times møte annenhver torsdag for større saker. I denne sammenheng er det også ønskelig med en agenda/et par temaer som blir sendt ut i forkant, slik at museene kan ta stilling om det er hensiktsmessig å inkludere flere brukere som kan være aktuelle å inkludere gitt tema.
Samarbeidsgruppemøtene
Prioriteringslista ble tidligere diskutert i brukergruppa på møtet uka før, men dette er en oppgave som tilfaller samarbeidsgruppa. Dette skillet er viktig, da det ikke er overlappende deltakelse blant representanter fra museene i begge gruppene (AM og KHM har ulike representanter).

Topark
VM og UM har startet en utredelsesprosess i forbindelse med Topark. Se her (lenke) for gjennomgang. De har sett på forenkling av struktur og skissert en løsning som kombinerer dagens Foto- og Topark-løsning (som viser mye av de samme dataene) - hvor det legges opp til å følge en hierarkisk struktur tilsvarende som gjenstandsbasen. Man kan se på å ha en separat Topark-modul, noe lignende slik som Aksesjonsmodulen ligger separat i applikasjonen i dag. Topark bør kunne bruke funksjonalitet fra Magasin for å registrere plassering.

Prioriteringer fremover
Følgende vår går til videre arbeid med hendelser og herding av nåværende løsning (inkludert søk/eksport/sletting). Magasin prioriteres før DAMS/CMS (foto/Topark), hvor Magasin videre kan kobles på DAMS. Praktisk om man starter med å få overordnet struktur på Magasin og DAMS/CMS (foto/Topark) nå, og har parallelle prosesser/grupper som starter forarbeid/planlegging/strukturering fremover (slik som Topark er påbegynt nå). Det er behov for å koble på utviklerne/UX etter hvert.

Analysemodulen blir prioritert på senere tidspunkt. Forvaltningshendelsen «Analysesak» er allerede gjennomgått, og konserveringshendelsen «Analyse» blir fulgt opp med konservatorene i nær fremtid. Denne modulen er foreslått som et tema for brukergruppa.
 

Publisert 17. mars 2024 21:13 - Sist endra 17. mars 2024 21:15