Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 15. november 2023

Deltagere:

Janne Oppvang (TMU)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM) 
Wenche Brun (AM)
Margrete Simonsen (KHM) 
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM, sekretær)

Migrering
Alle data i aksesjonsbasene og migrering av fellesopplysninger og gjenstandsopplysninger er nå gjennomført for alle museene. 
Dataene ligger på kultur-test.unimus.no, og alle kan teste migrering av egne data.
 

Søk og visning
De viktigste feltene er tilgjengelige for søk, og flere felt blir tilgjengelige for visning. 
Spørsmål - er det nødvendig med fasetterte søk i kontekst eller er det tilstrekkelig at kontekstfeltene søkes opp i fritekstfelt?

Risikomatrise
Her er risikomatrise for overgang til ny løsning.
Siste del av desember og første del av januar er ferietid.
Opplæring gjøres på kultur-test fra 15. januar, Delphi stenges for editeringer og kultur-unimus.no åpnes senere samme uke.
En skal regne med en uke nedetid i forbindelse med overgangen. Det vil gi rom for en siste testing av migrering og funksjonalitet før ny løsning tas i bruk.
Jarle og Espen lager forslag til detaljert plan med datoer for overgangen.

Hjelpetekster / manualer
Hjelpetekster og kort manual for Aksesjon og Fellesopplysninger er klare ved KHM for å bli sendt ut slik at alle kan kommentere på dem.

Budsjett for 2024-2026
I budsjettet for treårsperioden er det tatt med midler som skal gå til å dekke arbeid som tilgodeser alle men som gjøres ved et museum og ikke ved USIT ("lett-IT"). Dette var med i budsjettplanene i vår, og er tatt inn igjen i nå. Oppdatert budsjett kan hentes her.
Det var en diskusjon rundt hvordan midlene til IT ved museene skal håndteres. Det er en ytterligere synliggjøring av arbeid. Tanken er at ett museum kan gjøre et arbeid som tilgodeser alle. Det kan være på en del av dataene / databasen som gjør at UniMus:Kultur totalt sett får bedre kvalitet. Eksempler på tidligere arbeid er tabellen med norske matrikkelgårder. Det var enighet om at den beste løsningen er at midlene hentes inn fra alle og deretter deles ut til de / den som gjør et arbeid for prosjektet som går ut over vanlig egeninnsats.
Driftsmidlene til ADED er som tidligere i tillegg til budsjettet for drift og utvikling av de nye UniMus:Kultur basene og de videreførte MUSIT-basene.
Driftsbudsjettet UniMus:Kultur er for UiO sin del delt mellom KHM og NHM. Det vises som én sum for museene med både kulturhistoriske og naturhistoriske samlinger.

ADED
KHM har hatt møte med Geodata og er enige om at innmeldte saker i garantiperioden nå er ordnet. 
 

Samarbeidsgruppa vil ha et ekstraordinært møte i månedsskiftet november/desember for å gjennommgå planen for overgang.

 

 

 

 

 

Publisert 17. nov. 2023 06:49 - Sist endra 17. nov. 2023 06:49