Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 16. august 2023

Deltagere:

Ingar Figenshau (TMU)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM) 
Wenche Brun (AM)
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM, sekretær)
Margrete Simonsen (KHM) meldte forfall

Migrering
Alle data i aksesjonsbasene og migrering av fellesoppluysninger er nå gjennomført for alle museene. 
Foreløpig ligger dataene på UTV, og KHM kan teste migrering av egne data.
Løsningen vil snart komme over på kultur-test.unimus.no og bli tilgjengelig for alle museene.
Dette blir både en testing av migrering og en anledning til å se på funksjonalitet i basen. Testing av numismatikk og etnografi skjedde ved at det ble opprettet testark i Teams som alle fulgte. Vi skal vurdere om testingen denne gangen skal gjøres slik at noen av museene konsentrerer seg om testing av bestemte deler av løsningen. Grunnen til dette er at arkeologi er mer kompleks enn de foregående.

Ferdigstilling og praktisk innføringen av det nye systemet krever god planlegging ved hvert museum. Vi gjøre mest mulig felles - korte hjelpetekster og gruhnnleggende brukerhåndbok kan være felles men hvert museum vil også ha behov for å beskrive sine katalogiseringsrutiner.

En mer detaljert plan for arbeidet i høst blir opprettet på Teams. Alle vil bidra med innspill til dette dokumentet.  

VM vil gjerne ha med flere representanter på de felles møtene i høst, og det er det anledning til. De andre museene vurderer om de vil gjøre det samme. 
I etnografi vil KHMs gjenstandskort bli tilgjengelige, menut over det er bare feilrettinger som skal gjøres i etnografi i høst. KHMs behov for etiketter med strekkode løses lokalt. 

Neste uke er det heldagsmøte for unimus 23. august og SEADDA-workshop 24. august. Forslag til dagsorden for unimusmøtet:
- visning av aksesjon på UTV 
- grensesnitt for hendelser 
- gjennomgang av migrering og testarbeid i høst
- forventninger til Unimusbasen ved nyttår 2024 - prioriteringer kan gjøres med hensyn til funksjonaliet (f.eks. kan sletting av poster komme noe senere, som ved etnografi)
 - introduksjon og opplæring i Unimusbasen - organisering ved museene

SEADDA-seminaret vil i første del ta opp innsamling og tilgjengeliggjøring av arkeologisk dokumentasjon. I andre del av møtet vil det dreie seg om innlevering av gjenstandsfunn. Deltagere er universitetsmuseene, fylker og Maritimt museum.

ADED: Geodata er nå i gang med å ferdigstille leveransen til ADED. Det skal være ukentlige møter mellom Hallvard Indgjerd og Geodata i høst. Dokumentasjon fra mange undersøkelser i Bergen er lagt inn i ADED.  

 

Lenke til oppdatert versjon av UX i Figma:

https://www.figma.com/proto/8ogV6syKuuK9O2txoAJ4Jb/Unimus-skisser?page-id=3036%3A15396&type=design&node-id=5909-102860&viewport=-8985%2C1568%2C0.44&scaling=min-zoom&starting-point-node-id=5909%3A102860&show-proto-sidebar=1  

 

 

 

Publisert 20. aug. 2023 17:29 - Sist endra 20. aug. 2023 17:53