Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 31. mai 2023

Deltagere:

Janne Oppvang (TMU)
Torkel Johansen (VM)
Camilla Nordby (UM) 
Wenche Brun (AM)
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM, sekretær)
Margrete Simonsen (KHM) meldte forfall

Janne Oppvang har overtatt for Monika Hansen som representant for TMU.
Margrete Simonsen har overtatt  for Silje Mathisen som representant for KHM.

Det ble referert fra brukergruppens heldagsmøte i Oslo 25. mai. 
På møtet ble prosjektets datamodell presentert, og også en ny løsning for å opprette fellesopplysningsposter, tildele museumsnummer og å flytte gjenstandsposter mellom fellesopplysningsposter. Det var tilslutning til dette, men konsekvensene av å opprette midlertidige numre skal gjennomtenkes. 
Feltene for kontekst (lag) ble forenklet.
Søk og visning er viktig funksjonalitet, allerede i arbeidet med å kvalitetssikre migreringen. Et par faste oppsett for søk, tilsvarende løsningen i etnografibasen men som bygger på søk på utvalgte poster i Delphiapplikasjonen er et første steg sammen med mulighet til å velge hvilke felt som skal være søkbare, vises og eskporteres. Mulighet for å lagre egne søkeoppsett kan komme noe senere. 
Sammendrag og katalogtekst skal gi en oversikt over materialet i funnet. Det skal utformes så likt som mulig, men det er behov for to varianter - massemateriale og andre kontekster, og det er behov for ulike sorteringer. Autogenerering av sammendrag og katalogtekst er en funksjonalitet som kan skrives av KHM for å avlaste utviklergruppen.
I diskusjonen og feltliste var det mest kommentarer om hjelpetekstene. Samarbeidsgruppa ber om at det settes opp en mal for forslag om nye felt slik at diskusjonene i gruppa får et bedre grunnlag og systematikk.
Må-krav og bør-krav ble bare diskutert kort. Det er søk og visning som er vesentlig i tillegg til de åpenbare funksjonene for innskriving og lagring. Denne diskusjonen skal videreføres.
Samarbeidsgruppa har som mål å prioritere funksjonalitet og hendelser på siste møte før sommeren.

Jarle orienterte om arbeidet med etnografi. Det er enkelte ting som gjenstår, visning av bilder, visning katalogkort (for KHM). Utviklerne vil ferdigstille dette i juni.

Camilla informerte om at prosjektet for nytt arkvisystem for UH-sektoren har utarbeidet en liste over prosesser i museene som skal inn i arkivsystemet. En av dem er samlingsforvaltning. I dag arkiveres samlingsforvaltningsarbeidet i gjenstandsbasene, og publikumshenvendelser og kontakt med eksterne legges i arkivsystemene. Det er behov for at universitetsmuseene tar opp saken for å unngå dobbeltføring av informasjon. Medlemmene i gruppa oppfordres til å ta opp dette lokalt, og forslaget er at arkivering tas opp på et UHR-M-møte.

 

Publisert 5. juni 2023 05:57 - Sist endra 5. juni 2023 05:57