Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 15. juni 2022

Deltagere:

  • Monica Kristin Hansen (TMU)
    Wenche Brun (AM)
    Camilla Celine Nordby (UM)
    Torkel Johansen (VM)
    Jarle Ebeling (USIT, observatør)
    Espen Uleberg (KHM, sekretær)

Saksliste/Referat

  • Status etnografi
    nye skjermbilder
    mottak
    proveniens
    Jarle viste nye versjoner av grensesnittet for etnografi, der det også er et valg for hendelsesvisning. Data fra Tromsø er lastet inn. https://kultur-test.unimus.no/login
  • Admingrensesnittet
    Jarle viste grensesnitt til ny løsning og den gamle oracleløsningen. Hvert museum får tilgang til den nye løsningen, og den som ønsker det får også tilgang til den gamle.
    Nye brukere velger login, og kan deretter gis de rollene / tilgangene de skal ha. Endringer er aktive med det samme.
    Museene vil gjerne ha oversikter over hvilke tilganger brukerne av magasinmodul og gjenstandsbaser er registrert med i dag. 
  • Registrering av analyser i etnografi
    Det er mulig å registrere analyser i etnografi. AM har oppfordret naturviterne ved museet til å registrere i den nye løsningene, men det er ikke mange analyser som er registrert der. 
    AM har flere naturvitere som registrerer analyser i den web-baserte analysemodulen. AM har en intensjon om å ta den mer i bruk. De ved AM som har brukt den ser potensialet. VM understreker at det er viktig å ha ett sted å registrere all informasjon om alle objektene i samlingen.
  • Mediebase
    Ingvild ved KHM følger opp dette. Fra AM vil Anette Øvrelid delta.
  • Konservering
    Tilbakemeldinger er at konservatorene i hovedsak er fornøyd med løsningen for konservering som er i arkeologi. En skal se ekstra på registrering av analyse som nå kan gjøres både far konservering og gjenstandsklassifikasjon.   
  • Unimusportalen
    KHM arbeider med ny versjon av Unimusportalen, og regner med at den vil være klar rett over sommeren. 
    3D-modeller vil også få en unimusadresse, og flere museer vil legge sine 3D-modeller i unimusportalen.
  • Publisering av enhetsID som UUID
    EnhetsIDer skal komme med blant publsierte felt, og vil også bli UUID.
  • Eventuelt
    Wenche deltok fra seminar om helleristninger i Alta. Hun tok opp at det bør arbeides med å finne en løsning for en nasjonal infrastruktur for helleristninger. 
    Norges banks medaljesamling ligger nå i Numismatikkbasen og blir publisert gjennom Unimusportalen. Norges bank har den mest komplette samlingen av norske medaljer, og det har derfor en verdi at de publiseres sammen med universitetsmuseenes medaljer. Camilla og Espen utarbeider et notat om dette, som kan legges fram på samarbeidsmøtet i august og på styringsgruppemøtet i høst.

 

Publisert 12. juni 2022 20:09 - Sist endra 16. aug. 2022 08:49