Samarbeidsgruppemøte UniMus:Kultur 21. april 2022

Deltagere:

  • Monica Kristin Hansen (TMU)
    Wenche Brun (AM)
    Camilla Celine Nordby (UM)
    Torkel Johansen (VM)
    Olav Hamran (KHM)
    Ingvild Solberg Andreassen (KHM)
    Jarle Ebeling (USIT, observatør)
    Espen Uleberg (KHM, sekretær)

Saksliste

  • Status etnografi
    Arbeidet med etnografi er i rute. Arbeidet med mapping og migrering av KHMs etnobase til ny løsning er snart ferdigstilt. Deretter skal det samme gjøres med basene hos TMU og UM.
  • Mediebase 
    Ingvild Solberg Andreassen er tilsatt ved KHM fordi Espen er seksjonsleder ved Seksjon for samlingsforvaltning fram til utgangen av januar. Hun vil bidra til å utrede ny løsning for mediebasen. Mediebasen (fotobasen) inneholder både gjenstandsfotografier, feltdokumentasjon (arkeologisk og etnografisk), fotosamlinger, tekstdokumenter, lyd og video. Forslag til ny løsning kan dermed være et DAMS (Digital Asset Management System) og ikke bare en fotobase. TMU vurderer nå hvilken løsning de skal velge for registrering av lydfiler med joik, fordi de ser at de har behov for å registrere andre oppysninger / i andre felt, enn det som er tilgjengelig i gjenstandsbasen etnografi og mediebasen. 
    Forslag til ny løsning for mediebasen skal se ut over den inneværende prosjektperioden, og også ivareta de behovene gjenstandsbasene har for koblinger til bilder og dokumenter.
    Det er KHM, TMU og AM som har hovedansvar for fremdriften. Fra AM deltar rådgiver for fotoarkiv: Aleksandra Agata Wiercinska.
    Arbeidet skal begynne med å skrive et mandat.
  • Konservering
    En løsning for konservering skal utarbeides i dette kvartalet. Vi involverer konservatorer i en evaluering av den nåværende løsningen i arkeologibasen. Deltagerne er:
    Jon Hansen (TMU)
    Torkel Johansen (VM)
    Angela (UM)
    Cora (AM)
    Brynjar Sandvoll (KHM) 
  • Eventuelt
    Nettsidene med sakslister / referat skal organiseres bedre. 

 

Publisert 17. mai 2022 23:02 - Sist endra 17. mai 2022 23:08