Brukergruppemøte 07122023

Deltagere:
Janne Oppvang (TMU)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hedda Roska (KHM)
Naoe Tatra (USIT)
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

 

1. Det er gjort flere datamigreringer, og flere skal gjøres. Feil som er funnet er rettet opp. Det er nå noen detaljer i visning av konkatinerte data i feltene Annet mål og Lag som kan rettes manuelt eller ved neste migrering.  Hendelser er også migrert, men det gjenstår å lage brukergrensesnitt for dem slik at museene kan teste migrering, søk og visning av hendelser. 

2. Gjennomgang av nylige endringer i UTV: Bredden på kolonnene i resultatoppsettene er nå redusert for å kunne synliggjøre mer data i ett skjermbilde. Det er også justert på plasseringen av knappene for å opprette en ny gjenstand i Gjenstandsskjema. Den nye løsningen, som kommer på bakgrunn av diskusjonen på brukermøtet 30.11.23, gir brukeren mulighet til å opprette «Ny gjenstand i ny kontekst» øverst i Gjenstandsskjema, mens man kan opprette «Ny gjenstand i samme kontekst» inne på visningen av tilhørende kontekstopplysninger.

3. Aksesjonsskjema
Det ble det informert om endring på tittelen til «Aksesjonsnr.»-feltet. De tidligere overskriftene «Aksesjonsnr.» og «Aksesjonsår» er nå kombinert til «Aksesjonsnr.», av hensyn til tilsvarende felt i Fellesopplysningsskjemaet. Videre ble det vedtatt nye endringer for Aksesjonsobjekttabellen: (1) endre tittelen «Aksunr.» til «Objektnr.» og (2) endre tittelen «Beskrivelse» til «Objekt/enhet og beskrivelse».

4. Fellesopplysningsskjema
Vi tok en gjennomgang på status-chipene «Ferdig katalogisert» og «Kan publiseres» øverst i høyre hjørne på skjemaet. «Kan publiseres» endres til «Publisert», samt at dersom "Publisert" er avhaket under "Ferdigstilling", vil det være tilstrekkelig å bare vise chip'en "Publisert" øverst i høyre hjørne. Tittelen «Publisert»  (avmerkingsboks) under «Ferdigstilling» endres tilbake til «Kan publiseres».

5. Kontekstskjema
I forbindelse med tabellen ‘Gjenstandsliste’ i Kontekstskjema, ble det vedtatt at popup-vinduet som dukker opp ved registrering av materiale skal utgå (med mulighet til å heller legge til flere verdier inne i Gjenstadsskjema). Videre skal UUID-kolonnen flyttes lengst til høyre, samt man skal se på mulighet til å komprimere kolonnene for å synliggjøre mer data i et skjermbilde. Det ble også lagt frem et forslag om å legge til flere målfelter i hurtigregistreringen, men per nå avventer vi dette.

6. Hierarki/navigasjon
I forbindelse med hierarkitreet, har det kommet innspill om å legge til datafeltet «Kvadrant» på "kontekstnivå" for en bedre oversikt i hierarkitreet. Dette må vi følge opp neste uke, ved å videre avklare hvilke felter som er hensiktsmessige å synliggjøre i hierarkitreet for å kunne ha god oversikt når man navigerer. 
Det er også foreslått å kunne skjule hierarkitreet.

7. Eksport
Videre ble det visning av dagens eksportfunksjon. Per nå eksporteres det et begrenset utvalg av felter i JSON-format. Det ble vist en enkel konvertering fra JSON til XLSX som man kan bruke i første versjon av den nye løsningen. Videre ble det avklart at for en mer utvidet eksport i første versjon av løsningen, vil det være ønskelig å eksportere feltene som nå er oppført i resultatoppsettet i Gjenstandsmodulen. Dette resultatoppsettet har felt fra både Fellesopplysninger og Gjenstandsmodulen.
 

Publisert 7. des. 2023 21:45 - Sist endra 7. des. 2023 22:00