Brukergruppemøte 16112023

Deltagere:
Janne Oppvang (TMU)
Ingar Figenschau (TMU)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hedda Roska (KHM)
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

1) Budsjett
Budsjettet som var blitt diskutert i Samarbeidsgruppa dagen før ble lagt fram.

2) Risikomatrise og detaljert plan for overgangen
Detaljert plan med datoer ble diskutert. Vi planlegger med en ukes nedetid i forbindelse med overgangen. Forslaget er at nedetiden kommer i uke tre, fra fra mandag 15. januar. 
Det ble understreket at søkefunksjonaliteten er viktig for at kontrollen av datamigreringen skal være tilfredsstillende. 
Alle tidsangivelser i den detaljerte planen er forslag. Den viser hva som skal gjennomføres / være klart i hvilke uker fram til overgangen er gjennomført 22. januar. Resultater fra testing og videre utviklerarbeid vil avgjøre om datoene beholdes eller må skyves på.

3) Målfelt og Usikkert Antall
VM og TMU hadde sendt mail og sagt seg enige i de foreslåtte endringene av grensesnittet for mål og usikkert antall.
I UniMus:Kultur etnografibas er vektfeltet et tallfelt mens det i Delphi arkeologi er et tekstfelt. Det ligger mye tekst i feltet fra importert tagget tilveksttekst. Tekst er når feltet inneholder '3.5 g' istedenfor bare tallet '3,5'. Et forslag om å flytte vekt for alle poster til 'Annet mål' ble vurdert, det ble også vurdert å rydde slik at det i hovedsak ble tallfelt. 
En opptelling viste at flere av museene har mange tusen poster med tekststrenger i vektfeltet. Det kom forslag om å beholde 'Vekt' som tekstfelt og heller rydde feltet og gjøre det om til tallfelt etter nyttår. 
I en mailveksling senere på dagen ble det bestemt å følge dette forslaget. Feltet 'Vekt' skal derfor være tekstfelt i denne første versjonen av UniMus:Kultur arkeologi, og vil senere komme tilbake til rydding og omgjøring til tallfelt.

4) Heddas gjennomgang
Hedda la fram forslag til nytt default-resultatoppsett i gjenstandsmodulen, forslag til krav om innfylling av felt, forslag om varselmeldinger,  forslag om endringer i aksesjonsskjema, 
Hun redegjorde også for møter med konservatorer om funksjonalitet og grensesnitt for konservering og forslag om å endre knappen 'Foto/Filer' til 'Vedlegg'.
Dette ble sendt i mail til gruppa etter møtet, og skal gjennomgås på brukergruppemøtet 23. november.
Temaet tydelig navigasjon skal følges opp. Funksjonaliteten kan vurderes når det er data og grensesnitt for alle deler av løsningen (også konservering og forvaltning).
Det var ønsle om lagring av alle endrede felt når en går videre fra en post, og at valget 'Angre' på lagring av alt tar en tilbake til skjemaet uten å nullstille alle endringer.
Heddas forslag er samlet her

Publisert 17. nov. 2023 07:21 - Sist endra 18. nov. 2023 07:23