Brukergruppemøte 02112023

Deltagere:
Janne Oppvang (UMAK)
Ingar Figenschau (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hedda Roska (KHM)
Naoe Tatara (USIT)
Jarle Ebeling (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

1) Testing
KHM tester på UTV og gir tilbakemeldinger. Løsningen skal være mer ferdig når det legges ny verjson på test og alle museene tester migrering og funksjonalitet.

Når ulike tilgangsnivåer kommer på plass skal noen test med bare lesetilgang – slik at vi får testet hva lesetilgang innebærer.

2) Tilgangsnivåer
Det skal være tre tilgangsnivåer – lese, skrive, admin. Alle skal til neste gang tenke gjennom hva som skal ligge i de ulike rollene – hva kan admin men ikke de andre tilgangsnivåene gjøre. Søkeresultat vil være likt for alle.
- lesetilgang:
- skal blyanten ikke vises?
- skal bare modalvinduet vise opplysninger gitt at alle opplysninger er tilgjengelig i modalvinduet?
- skal alle se skjemaet, men med ulik tilgang til fanene. Alle kan se forvaltning og konservering fordi det er mye nyttig informasjon tilgjengelig der.
- skal det være forskjell mellom automatisk oppretting av hendelser (som materialbestemmelse og måltagning) og å kunne opp dette hendelser (utlån, observasjon). 
- skal det stort sett være lesetilgang - senere kan basen i enda større grad være et internt verktøy mens eksterne og forskere får en annen innsynsløsning – da kan interne opplysninger være mer åpent.

Alle skal tenke gjennom dette til neste uke.

3) Konservering
Hedda orienterte om arbeidet. Det er møter med enkeltpersoner ved museene om konservering og forvaltning. Torsdag neste uke skal det være møte med en gruppe konservatorer.

4) Analyse
Det er nå to analysehendelser som begge heter Analyse - en i forvaltning og en i konservering. I forvaltning registreres forespørsler og hvilke gjenstander det gjøres analyse av. I konservering registreres også hvilke analyser som utføres. I denne omgangen kan analyse i forvaltning få nytt navn. Analyse er et av punktene på prosjektpanen for 2024 - 26. 

5) Tilstandsvurdering – nå kan den velges fra både forvaltning og konservering. Det er en egen hendelse, i forvaltning fra utlån. Arbeidsflyten i utlån kan tydeliggjøres slik at funksjonen til tilstandsvurdering blir tydeligere.  

6) St-målfeltene.
St-målfeltene er tatt vekk. Verdier i St-målfeltene kan legges inn i tilsvarende målfelt (Største lengde til Lengde osv.), men hva skjer med Stm-feltet? Det er også et Stm-felt i kontekstskjema.

Disse tre punktene diskuteres i brukergruppa torsdag 9. november 2023. 

7) Hjelpetekster
KHM arbeider med utkast til hjelpetekster. Det var en runde på korte tekster tilgjengelig i grensesnittet, og nå utarbeides kort brukermanual. Første versjon avo Aksesjon sendes neste uke.

8) Styringrsgruppemøte
9. november er det styringsgruppemøte i Bergen. Espen sender lenke til styringsgruppemøtet senere i dag.

 

 

 

 


 

Publisert 5. nov. 2023 11:09 - Sist endra 5. nov. 2023 11:09