Brukergruppemøte 13042023

Deltagere:
Janne Oppvang (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hallvard Indgjerd (KHM)
Ellen Jordal (USIT)
Hedda Roska (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

Arkeologi: 
Søk i aksesjonsskjema
Funksjonalitet for å bla i søkeresultat

Hedda viste oppsett for søk og visning i aksesjon: 
https://www.figma.com/proto/8ogV6syKuuK9O2txoAJ4Jb/Unimus-skisser?node-id=4305-41642&scaling=scale-down&page-id=3411%3A28569&starting-point-node-id=4305%3A41642&show-proto-sidebar=1  


Aksesjon får en egen side med søk og visning - skilt fra fellesopplysninger og gjenstander.

I denne versjonen er det googlesøk og søk i enkelte felt. Alle felt med unntak av "rolle" er med i resutlatoppsettet.Med unntak av FunnetAv søker en sjelden på Rolle.0
Horisontal skrolling gjør at en kan se alle felt.
På sikt vil en kunne endre rekkefølgen av kolonner, og også feste kolonner slik at de ikke blir borte ved skrolling.
Høyden på enkeltrader kan utvides slik at en ser all tekst i feltene.
Et eget vindu (modalvindu) kan åpnes for en rask visning av aksesjonen. Denne funksjonen fungerer fint, Det kan være en utfordring for poster som har uvanlig mye data.
Det er mulig å med avhuking og velge "aksesjon avsluttet" for flere poster i søkeresultatet.
Knapp for ny post på søkesiden - den gir valg mellom ny aksesjon og registrering av restanser. 
Valg av hvilken kolonne som skal vises og sorteres kommer senere. Det er ønskelig at den enkelte brukeren kan lagre sine egne vise-oppsett. Grupperingsfunksjon kommer senere.

Det er viktig at søk og visning får samme utforming i aksesjon og fellesopplysninger/gjenstand slik at brukerne kjenner seg igjen.

I den nye versjonen vil det være en ekte kobling mellom aksesjon og gjenstandsskjema. Det er noen fellesopplysningsposter som har aksesjonsnummer som ikke er lagt inn som aksesjoner. Det vil bli opprettet aksesjonsposter for disse numrene, men eneste opplysning i skjemaet vil være at posten er opprettet ved migreringen.

Når det gjelder registrering av steder ble det presisert at det skal gjøres som samme måte som hittil: Gnr og bnr har egne felt mens en eiendoms eventuelle seksjonsnummer / festenummer bare omtales i fritekstfelt. 

Hedda viste ny versjon av nettsiden unimus.no, og den blir publisert nå. Hun har diskutert designet med Johnny Kreutz (KHM). og de er enige om å gjøre det så likt kultur.unimus.no som mulig,
Det ble diskutert hva som er den beste organiseringen av forholdet mellom unimus.no (kulturhistorie, naturhistorie, API, nedlasting og lenker til andre ressurser) og kultur.unimus.no (kulturhistoriske gjenstandsbaser). Det har også vært diskutert av UX og utviklerne, og de konkluderte med at dette er den beste løsningen. 
 

Vedlegg fra tidligere møter:
Fellesopplysninger FIGMA Uke 13 (velg "Vis alternativ design")
Gjenstandsopplysninger FIGMA Uke 13
Feltbeskrivelser i Teams

Arkeologi framdriftsplan 
Arkeologi gjenstandsliste

Publisert 13. apr. 2023 21:28 - Sist endra 20. apr. 2023 08:53