Brukergruppemøte 16022023

Deltagere:
Monica Hansen (UMAK)
Ingar Figenschau (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Sonja Innselset (UM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hallvard Indgjerd (KHM)
Hedda Roska (USIT)
Naoe Tatara (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

Referat.

Møtet begynte med forslag om å dele møtet i to, og det var enighet om å gjøre det. Etter en kort presentajson av status for etnografi gikk Jarle, Ingar og Sonja gikk inn i eget møterom og fortsatte diskusjonen om etnografi der mens resten av deltagerne fortsatte diskusjonen om arkeologi.

Jarle viste nyeste versjon av etnografi mottak og hvordan mottak er plassert på gjenstandsregsitreringssiden. Det er nå mulig å markere en eller flere gjenstander i et søkeresultat og opprette felles mottak for dem..
 

Arkeologi: 
Aksesjonsskjemaet ble vist. Det er nå enighet om hvilke felt som skal være med. Espen sender ut forslag til felttittel på det som nå er Funnomstendighet. Hedda sender ut oppdatert versjon av skjemaet, der griden med Aksunr, objekt/enhet mv. flyttes lenger ned på siden (vedlagt). 
Forslag til felles oppsett for gjenstandstermer ble vist, det samme som ble vist på samarbeidsgruppemøtet 15. februar. Prinsippet er at alle museenes gjenstandstermer er i samme tabell, og filtere bestemmer hvem som se hvilke termer. En administrator ved hvert museum får tilgang til å oppdatere tabellen for eget museum (legge til termer, avgjøre om en term skal være synlig).
Framdriftsplanen ble vist ganske kort - arbeidet med søk/visning og migrering skal starte tidlig og fortsette gjennom perioden, alt arbeid med brukergrensesnitt skal gjøres tidlig, Arbeidsfasene for hver del er delt inn i brukergrensesnitt, utvikling, testing/tilbakemeldinger. 
Naoe og Hedda viste forslag til funnopplysningsskjema. Det ble godt mottatt. Kommentarene gjaldt 
- er verifiser koordianter nødvendig når en kan se punktet i kart
- mulighet til å registrere flere punkter. men dette skal løses i kontekstskjema der en kan koble koordinater og enkeltgjenstander 
- Feltet orienteringsoppgave, som i tidligere diskusjoner er tenkt brukt til kommentarer til stedfestingen, eventuelt forklaring på hvorfor koordinater / stedsopplysninger er blitt endret fra tidligere registrerte verdier.
- sette inn en grid med aktør/rolle/dato istedenfor egne felt for Funnet av og Innkommet ved.

Saksliste:

1. Etnografi

  • Etnografi
    Visning av flere bilder er på plass i utv. 
    Overføring av den nyeste versjonen til prod gjenstår, ferdigstilling av mottak er snart gjennomført, og for KHM gjenstår også visning av katalogkort, katalogtekster og etikettutskrifter for etnografi.
    Dette brukergruppemøtet blir det siste felles for etnografi og arkeologi. Deretter blir det regelmessige men mindre hyppige møter for etnografi og numismatikk.
  • Arkeologi 
    - Bilde-opplasting i fase B
    - hva inngår i fase B/C av aksesjon
    Overføring av arkeologi til PostGres er i gang.
    Forslag til framdriftsplan.
  • Referanselister
    Forslag om felles tabell filtrert slik at hvert museum bare ser egne termer.
    Administrator ved hvert museum har anledning til å legge til nye termer, lese alle museenes termer, gjøre enkelttermer synlige for eget museum. 

Vedlegg:'
Arkeologi framdriftsplan 
Arkeologi Gjenstandsliste
Aksesjon UX
Aksesjon feltbeskrivelser

Oppdatert versjon av aksesjon
Forslag til Funnopplysninger I
Forslag til Funnopplysninger 2

Publisert 14. feb. 2023 22:14 - Sist endra 16. feb. 2023 15:08