Brukergruppemøte 02022023

Deltagere:
Monica Hansen (UMAK)
Ingar Figenschau (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Sonja Innselset (UM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Hallvard Indgjerd (KHM)
Hedda Roska (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

1. Etnografi
Ny versjon er tilgjengelig på test som adresserer de fleste feilene . Denne versjonen legges etter planen over på prod seinest mandag,
Nytt testark legges ut når mottak og sletting av objekter i hendelser og sletting av (hele) hendelser er på plass på test. Flere bilder og PDFer er også planlagt for neste versjon.

2. Arkeologi
DIskusjonen tok utgangspunkt i nytt forslag til aksesjonsskjema (Aksesjon - tykkere overskrifter).
Det var foreslått å kunne ha mer enn en verdi i feltet Funnet/Framkommet ved, men det ble frafalt, Dette feltet skal bare kunne ha en verdi, som tidligere.
Mye av tiden gikk til å diskutere innholdet i griden med enkeltlinjer. KHM argumenterte for. Den gjør det mulig å stedsplassere objekter/enheter før katalogisering. Den er også en videreføring fra mottaksskjemaet for etnografi. UM, AM og UMAK støtter dette, VM argumenterte mot. Griden beholdes, og kolonner i griden overføres ikke automatisk ved katalogisering. Utover et fritekstfelt for "Aks unr" og fritekst beskrivelsesfelt skal det ikke være flere kolonner.
KHMs behov for å føre opplysninger om finnerlønn i aksesjonsskjema ble av gruppa sett som et ikke ønskelig tillegg, og blir derfor ikke tatt inn. 
Griden med enkeltlinjer, som senere vil gjøre det mulig å stedsplassere objekter/enheter beholdes.
Et antall museumsnummer tildeles for aksesjonen. I griden med tildelte museumsnummer inngår et kommentarfelt (fritekstfelt) og en kolonne for "overført".
Stedsgriden er forenklet i det aktuelle forslaget ved at bruksnummer føres på samme linje i ett felt hvor det er mulig å føre flere bruksnummer. Bruksnavn inngår ikke, og museene vurderer om det skal være med. Ellen minnet om at dette vil ha konsekvenser for hvordan overføring av stedsopplysninger til funnopplysningene  (tidl. fellesopplysningene) blir. 

Det ble ikke tid til å ta opp det følgende: 
- Rekkefølgen på feltene/gruppering av informasjon/undertitler, nytt forslag preseneteres på neste møte
- Antall prefikser hos museene
- Bilde-opplastning i fase B

Arne Johan minnet om at samarbeidsgruppa oppfordres om å komme med en tidsplan for arbeidet slik at brukergruppa får tydeligere rammer for sitt arbeid.

Vedlegg: 
Aksesjon -tykkere overskrifter
Aksesjon 

 

Publisert 1. feb. 2023 21:09 - Sist endra 7. feb. 2023 09:01