Brukergruppemøte 12012023

Deltagere:
Ingar Figenschau (UMAK)
Janne Oppvang (UMAK)
TorkelJohansen (VM)
Sonja Innselset (UM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Ralfs Znotins (KHM)
Jarle Ebeling (USIT)
Ellen Jordal (USIT)
Hallvard Indgjerd (KHM)
Espen Uleberg (KHM)

1. Status for etnografibasen 
2. Arbeid med arkeologi

1. Status for etnografi.
Fjerning av fra hendelse og sletting av objekt er implementert.
Automatisk tildeling versus åpent fritekstfelt og hva slags begrensninger det skal være for feltene for museumsnummer og undernummer. Museumsnummerfeltet er nå et åpent fritekstfelt, men Ingar argumenterte for at det bør ligge noen begrensninger - i det minste at det kontrolleres for dubletter. Ralfs argumenterte for at det skal være helt åpent fordi en vil ha samme museumsnummer med flere undernumre. En kontroll på at det ikke er dubletter i kombinasjonen "prefiks - museumsnummer - undernummer" u etnografi vil bidra til sikrere data.  Vi vil komme tilbake til dette.
Det gjenstår å implmentere mottakskjema. Et mottaksskjema for etnografi kan etableres før aksesjonsskjema for arkeologi er implementert. 
Utlånshendelser ble også etterspurt i etnografi. 
Gjenstående arbeid er UX for Mottak, , løsning for etikettutskrift / strekkodeutskrift, lenke til katalogtekst, visning av katalogkort, visning av flere fotografier med valg av defaultbilde. 

2. Arbeid med arkeologi. 
Ellen minnet om at hvert museum skal sende inn eksempeldata som skal brukes istedenfro full migrering. Eksempeldataene skal dekke alle datatyper / hendelser / sammenhenger mellom aksesjoner, fellesopplysninger, kontekstdata og gjenstandsdata. 
(Torkels eksempeldata er etter møtet distribuert som et godt eksempel.)  
Den beste inngangen for videre gjennomgang av grensesnitt, felt og funksjonalitet ble diskutert. En sortering av feltene i kravspesifikasjonen fra 2019 ble foreslått, Diskusjon med utgangspunkt i grensesnittene ble foreslått fordi det er det vi som bruker froholder oss til. En inndeling i hendelser og felt ble også foreslått. Kravspesifikasjonen fra 2019 er etgodt grunnlag, men arbeidet er kommet videre, og et utgrangspunkt i grensesnittene kan være godt ettersom inndelingen i faner og fordelingen på siden vil reflektere inndelingen i hendelser.
Et oppsett av hendelser og felt viser sammenhengen mellom arkeologi og etnografi. Når det gjelder gjenstandsklassifikasjon er det få felt i tillegg for arkeologi.
Når det gjelder proveniens (fellesopplysninger/funnopplysninger) er det blant annet mer detaljerte stedsopplysninger for arkeologi.
Når det gjelder kontekstopplysninger gjelder det bare arkeologi.
Det ble igjen understreket at funksjonalitet for søk og visning er vesentlig.
Målet for brukergruppemøtet neste uke er spesifikasjon av aksesjonsskjemaet, inndeling i arbeidspakker og rekkefølge på arbeidet med dem. 

 

 

 

Publisert 12. feb. 2023 11:28 - Sist endra 12. feb. 2023 11:29