Brukergruppemøte 05012023

Deltagere:
Ingar Figenschau (UMAK)
Janne Oppvang (UMAK)
Sonja Innselset (UM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Margrete Simonsen (KHM)
Ralfs Znotins (KHM)
Jarle Ebeling (USIT)
Ellen Jordal (USIT)
Hallvard Indgjerd (KHM)
Espen Uleberg (KHM)

1. Status for etnografibasen 
2. Arbeid med arkeologi
3. Styringsgruppemøte 21. desember 2023

Referat:
1. Status for etnografi.
Vi begynte med å høre om erfaringer siden desembermøtet. Ingar har brukt grensesnittet og er godt fornøyd med funksjonalitet, og nevner særlig fontstørrelsen som en klar forbedring. Sonja har ikke hatt mye tid til å arbeide med den, men synes det virker greit. Ralfs savner en tydeliggjøring av de delene av basen har vil arbeide med. Han tok opp spørsmålet om å ha alle felt på en side som nå i forhold til å dele ulike felt i ulike faner, slik det var i Delphi-applikasjonen. Han savnet også en enklere tilgang til historikken og pekte på at enhver endring av tekst i et fetl nå generer ny historikk.. 
Nye hendelser og visning av historikk ble diskutert. Dagens løsning er laget for å kontrollere migrering, og skal endres. En trenger en løsning slik at ikke enkle feilrettinger skaper nye hendelser som vises. I Delphi-applikasjonen vil endringer gjort av den som opprettet posten ikke bli registrert som ny hendelse så lenge det ikke er gått for ang tid siden posten ble opprettet. En slik løsning eller en filtrering av hva som vises som historikk kan løse dette.
Gjenstånde arbeid er UX for Mottak, kunne fjerne objekt fra hendelse, kunne slette objekt, løsning for etikettutskrift / strekkodeutskrift, lenke til katalogtekst, visning av katalogkort, visning av flere fotografier med valg av defaultbilde. 

2. Arbeid med arkeologi. 
Det blir brukergruppeseminar for arkeologi i Oslo torsdag 19. januar kl. 10 - 15.  Mål for seminaret er fastlegge detaljert arbeidsplan for 2023 - hva som inngår i ulike arbeidspakker og hvor mye tid som skal avsettes til hver arbeidspakke. 
Det vil være viktig å overholde tidsrammene for hver av arbeidspakkene slik at en ikke kommer i tidsnød mot slutten av året. 

3, Eventuelt
Espen orienterte om styringsgruppemøtet 21. desember 2022. Styringsgruppen ber prosjektets samarbeidsgruppe om å utarbeide en prosjektplan som skal gjelde fra 1. januar 2024. Et første utkast skal foreligge til styringsgruppens særmøte om prosjektplanen i uke 10, og endelig versjon skal preseneteres på styringsgruppemøtet 20. april.

 

 

Publisert 5. jan. 2023 08:44 - Sist endra 8. jan. 2023 14:04