Brukergruppemøte 03112022

Deltagere:
Ingar Figenschou (UMAK)
Sonja Innselset (UM)
Tor Arne Waraas (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Vivian Wangen (KHM)
Jarle Ebeling (USIT)
Ellen Jordal (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

1. Status for etnografibasen
2. Arbeid med arkeologi

Referat:
1. Testing av grensesnittet for etnografi er godt i gang, og de fleste funksjonene er på plass. UX arbeider med endelig versjon av proveniensfeltene. 
UM har blitt klar over at de har kommet til å legge inn materialelement sammen med materiale på flere gjestander. Dette var et eget felt i gammel versjon, men er nå satt inn i gjenstandsbeskrivelsen. De har derfor bedt om å få basen migrert en gang til, og da uten å ta med feltet materialelement.
UMAK har få poster med materialelement, men undersøker om de vil be om en ny migrering.
KHM har ikke bruk for ny migrering av dataene.
Feltet Observasjoner skal ha dagens dato. Dersom en registrerer en tidligere observasjon føres den datoen inn i  fritekstfeltet sammen med hva observasjonen er. En utvidet funksjonalitet kan senere være å laste opp en pdf knyttet til observasjonen.

2. Espen viste opptelling av felt fra fullt søketre i arkeologi. Oversikten  er generert i 2019, og viser hvor mange ganger hvert felt var brukt da. 
https://uio.sharepoint.com/:x:/r/sites/UniMusKultur/Delte%20dokumenter/General/arkeologi/Bakgrunn/AndelBrukteFeltGjenstandsbasen.xlsx?d=w612749eade9340128b84bbd668417965&csf=1&web=1&e=HKg6ZK 

Arkeologene skal gjennomgå denne lista og diskutere faktisk innhold i hvert felt og hvilke det ikke er nødvendig å videreføre.
På seminaret sist uke ble det foreslått månedlige fysiske møter - hver representant skal avklare dekning av reiseutgifter. 

Det første lengre møtet skal være tredje uke i oktober, fortrinnsvis fysisk, men digitalt er et alternativ.
 

Publisert 3. nov. 2022 10:18 - Sist endra 4. nov. 2022 07:36