Brukergruppemøte 02062022

Deltagere:
Ingar Figenschau (UMAK)
Torkel Johansen (VM)
Sonja Innselset (UM)
Arne Johan Nærøy (AM)
Ralfs Znotins (KHM)
Ellen Jordal (USIT)
Espen Uleberg (KHM)

1. Status for arbeidet med etnografi
- brukergrensesnitt for etnografi
- felt for litteratur
- analyser 

2. Ny testversjon

3. Eventuelt

Referat
1, Arbeidet med migrering går jevnt framover. Søkeoppsettene kan ses i kultur-test.unimus.no.
Nye brukere regsitreres ved at de går inn på innlogging, og deretter oppdateres brukerinformasjonen. Det er ingen automatisk varsling av hvem som forsøker å logge seg på, så send en mail til rt-lista når en ny bruker har gjort den første innloggingen. 
Litteratur registreres på ulike måter i arkeologi, numismatikk og etnografi. Det vil være tilstrekkelig med et fritekstfelt for etnografi, som for numismatikk. Arkeologi vil beholde egne felt for forfatter, trykkeår og et tredje felt for tittel mv. I arkeologi er det også et eget felt for figurhenvisning, som ikke brukes så mye.
Analyser finnes som hendelse i arkeologigjenstandsbasen og konserveringsmodulen. I tillegg er det en egen analysemodul. VM bruker bare arkeologisk gjenstandsbase, TMU og KHM bruker både arkeologisk gjenstandsbase med konserveringsmodul og den separate analysemodulen. UM bruker registrerer ikke analyser i forbindelse med etnografibasen. I UniMus-versjonen av gjenstandsbasene skal det være en analysemodul tilsvarende den som nå finnes. Brukergruppa ber samarbeidsgruppa planlegge hvordan en skal håndtere analyseregistrering i gjenstandsbasen i forhold til analyseregistrering i den separate analysemodulen.

2. Versjon 7 av testarket og kultur-test ble oppdatert med detaljerte søkemuligheter i numismatikkdata. Denne versjonen blir lagt over på kultur.unimus.no tidlig neste uke. Dette er siste endring av brukergrensesnittet før det også legges ut etnografidata. 

3. Det var ingen eventueltsaker. 

 

Publisert 6. juni 2022 20:23 - Sist endra 6. juni 2022 20:23