Tur til Tønsberg

Collegium medievale inviterer til tur til Tønsberg fylt med prinsessepsalter, ruiner, rekonstruksjoner og kirker

Bjørn Bandlien tar oss med på en omvisning i middelalderbyen og presentere nye funn og kommende prosjekter knyttet til byen. Et av høydepunktene er et besøk til Slottsfjellsmuseet, som i høst stiller ut prinsesse Kristinas psalter. Dette er en av de vakreste bøkene som noen gang har vært i Norge. Psalteret ble trolig laget i Paris på midten av 1200-tallet og var, etter Kristinas død i Spania, eid av flere av de mektigste kvinnene i Norge. Cecilia Gustavsen ved museet vil fortelle om det nyoppstartede Borgsenteret ved museet, som har store planer både når det gjelder forskning og formidling, mens Cathrine Engebretsen vil orientere om arbeidet med å rekonstruere middelalderens urtehager.

Etter lunsj i museumskaféen reiser vi med rutebuss (eller bil) til Borre, der vi besøker Borre kirke og Midgard Vikingsenter.

Vi møtes ved Tønsberg togstasjon kl. 11.30. For de som har bil, er det mulig å parkere ved museet (det ligger rett ved stasjonen). De som reiser kollektivt, bør være klare over at vi må ta buss for tog. Bussen går 10.09 fra Oslo S, og er framme ca. 11.30.

Vi regner med å ta bussen til Skoppum stasjon når vi er ferdige på Borre, og tog videre til Oslo derfra med ankomst Oslo S ca. 17.45.

Faglig innhold og lunsj inkludert, hver enkelt står for sin egen reise.

Vær vennlig å gi beskjed om du kommer her: https://nettskjema.no/a/222333 

Velkommen til Tønsberg!

Publisert 12. okt. 2021 10:31 - Sist endret 7. mars 2022 13:06