Tidlig kristen praksis i Norge – samtaler om vikingtid og middelalder

Den tidligst kristne tiden i Norge var en periode med store endringer i religiøs kult så vel som byggeskikk og økonomi. Var kirken en drivkraft i den økonomiske utviklingen? Hvilken rolle hadde kongen som byggherre for de tidligste kirkene? Og hvilken kjennskap hadde folk flest til kristne fortellinger og helgenkult i den tidligste kristne tiden? Dette er første arrangement i seminarrekken "Samtaler om vikingtid og middelalder".

Panel

  • Kjartan Hauglid, kunsthistoriker og forsker ved NIKU – Norsk institutt for kulturminneforskning
  • Svein Gullbekk, professor i numismatikk og mynthistorie ved Kulturhistorisk museum
  • Steffen Andre Birkeland Hope, post.doc.-stipendiat i middelalderhistorie ved Institutt for arkeologi, konservering og historie, Universitetet i Oslo
  • Ordstyrer: Marianne Vedeler, professor i arkeologi ved Kulturhistorisk museum

Det bys på lett servering, ingen påmelding.

Om seminarrekken "Samtaler om vikingtid og middelalder" 

Våren 2023 inviterer Norsk institutt for kulturminneforskning, Kulturhistorisk museum og Institutt for arkeologi, konservering og historie ved Universitetet i Oslo til en seminarrekke om forskning og formidling på noen av våre felles kjerneområder – vikingtid og middelalder. 

I arrangementene skal vi ta pulsen på de akademiske debattene omkring kristendom, vikingtid, middelalder og våre fags samfunnsnytte, og vi har invitert en håndfull dyktige forskere til tre samtalekvelder. Målet er å skape en fellesarena for akademia, forvaltning, organisasjoner og andre med felles faglige interesser.

Arrangør

Marianne Vedeler
Publisert 8. feb. 2023 14:03 - Sist endra 21. feb. 2023 10:33